Iskelmätkin taipuvat jazziin

Kolmisenkymmentä jazzin ystävää kapusi lauantai-iltapäivänä Kiasman tilausliikennepysäkiltä bussiin, joka vei meidät Sipoon Kalkkirantaan. Hieno palvelu, kiitos. Pitkä matka (vaikka sen aloittaisi metrolla Mellunmäkeen) ja epäilyttävä sääennuste eivät innostaneet pyöräilyyn, joten pulitin mukisematta kyydistä 9 euroa suuntaansa.

Sää suosi 21. Kalkkirantajazzia 16.8.2014

Kalkkirantajazzia 20 vuotta vetänyt Iiro Rantala oli valinnut – tai ainakin ehdottanut – seuraajakseen vibrafonisti Panu Savolaisen. Uusi taiteellinen johtaja aloitti konsertin oman HERD-yhtyeensä kanssa viehättävällä Jazzbasilli-ohjelmistollaan. HERD on keikkaillut paljon, mutta Aili Ikonen laulaa Suklaasydämen edelleen raikkaasti, ja moderneja sovituksia kuuntelee mielikseen useammankin kerran.

HERD. Kalkkirantajazzin uusi taiteellinen johtaja Panu Savolainen vibrafonin takana.

HERDin erityisvieraana nähtiin jazziskelmiä jo 1950-luvulla esittänyt Vieno Kekkonen, jonka ääni ällistytti ainakin minut. Keikan jälkeen hän totesi olevansa kiitollinen, että ääni ei ole ikää myöten edes madaltunut, vaan he laulavat Ikosen kanssa samoissa äänilajeissa. Upea duetto ”Pojat” kuulostikin sisarusten laululta.
– On meillä harjoiteltuna muitakin yhteisiä kappaleita, Kekkonen vinkkaa tulevia keikkoja ajatellen. Joulukuussa hän on yhtyeen vieraana HERD-klubilla Kansallisteatterissa / Lavaklubilla ja Lahden Pikkuteatterissa.

”Pätee vieläkin vanhat kaavat, uuden muodon vain ne saavat”, laulavat Kalkkirantajazzissa 16.8.2014 Aili Ikonen (vas.) ja Vieno Kekkonen.

Jazziskelmistä toisenlaisiin tunnelmiin veivät kitaristit Timo Kämäräinen ja Teemu Viinikainen. Keski-ikäinen yleisö kuunteli hartaana duon musisointia, mutta vasta Tuomon soul-musiikki sai pienimmät osallistujat hytkymään mukana.

Tuomo Prättälä esitti kappaleita sekä uudelta albumiltaan The New Mystique että vanhempia kappaleitaan. Pori Jazzissa kolmekymppiset sukulaiset luonnehtivat Tuomon keikkaa ”sairaan hyväksi”; Kalkkirannassa yhtyeen kontakti (ikääntyneempään) yleisöön jäi vähemmän intensiiviseksi, mutta soitannassa ei sinänsä ollut vikaa.

Tuomo esitti uusia ja vanhempia soul-kappaleitaan.

Missä kävin
Kalkkiranta Jazz, Kalkkirannantie 555, Sipoo (Nordkalkin tehtaan alueella), 16.8.2014. Tapahtuman järjestää Musiikkia Sipoossa ry.
HERD: Aili Ikonen (laulu), Panu Savolainen (vibrafoni), Mikko Pellinen (basso), Tuomas Timonen (rummut) sekä Vieno Kekkonen (laulu)
Timo Kämäräinen & Teemu Viinikainen (kitara)
Tuomo: Tuomo Prättälä (laulu, koskettimet, kitara), Tapio Backlund (basso), Felix Zenger (beatbox, samplet), Antti Kujanpää (koskettimet) ja Eliel Viitala (rummut, rumpukone)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s