Taidekierros Pyhäniemessä ja Pinxinmäellä (Kesänäyttelyt 2017/III-IV)

Akseli Gallen-Kallelan maalaus Palmu.

Pyhäniemen kartanon kesänäyttelyn klassikkotaiteilijana nähdään Akseli Gallen-Kallela (1865–1931), mikä sopii hyvin Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlinnan henkeen. Hänen työnsä ovat suomalaiselle perin tuttuja, joten niitä on hauska peilata mielessään nykytaidetta vasten. Etelä-Suomen Sanomien mukaan näyttelyn kuraattori Riikka Latva-Somppi olikin pohdiskellut, mitä Gallen-Kallelan tuotannosta nousisi esiin, jos hän olisi nykytaiteilija.

Gallenilta on näytteillä muutama Kalevala-työ, alastonmaalauksia sekä Afrikka- ja kuolema-aiheita. Marita Liulian maalaukset hehkuvat samantapaista voimaa kuin klassikkotaiteilijan Afrikka-teokset.

Tiia Matikaisen keramiikkatöistä pidin ensi näkemältä, eli Ars Auttoisissa kolme vuotta sitten. Pyhäniemessä salaperäisten peitettyjen hahmojen lisäksi pihalla oli huvittavasti ällöttäviä Maan matoset -sarjan veistoksia.

Tiia Matikaisen keramiikkaa

Kun oli auto alla, Pyhäniemestä hurautimme kaunista Pulkkilanharjua pitkin Sysmään. Pinxinmäen näyttelyn teemana oli ”Kasvotusten”, ja useissa teoksissa katsoja kohtasi kuvattavan haastavan katseen.  Pidin eniten Kuutti Lavosen töistä – tunnistettavalla tyylillä laaditut teokset eivät yllätä, mutta jaksavat silti miellyttää.

Kuutti Lavonen (Kasvotusten-näyttelyn töitä)

Viiden taiteilijan töistä koostuvat näyttely ei ollut laaja, mutta mielihyvää lisäsi järvinäkymä ravintolan terassilta, missä nautimme mainiot muikkuannokset.

Missä kävinTiia Matikanen, Maan matoset -sarjaa

Pyhäniemen kartano, Rantatie 708, Hollola. Kesänäyttely avoinna 11.8.2017 saakka. Puistokonsertti 3.8.2017.

Pinxinmäen kesänäyttely 2017, Suopellontie 644, Sysmä. Avoinna 13.8.2017 saakka.

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s