Kulttuuritäti

Kohtaat kulttuuritätejä odottamassa teatterisalin avautumista, tutkimassa taidenäyttelyn teoksia tai konserttisalien narikkajonossa. He käyvät Kirjamessuilla ja osallistuvat kirjapiireihin, ehkä kirjoittelevat itsekin pöytälaatikkoon. Kesällä kulttuuritäteihin törmää festivaaleilla, kesäteattereissa ja taidetapahtumissa.

Miten tunnnistat kulttuuritädin? Hän on yli 35-vuotias, käyttää laadukkaita mutta mukavia kenkiä ja vaatteita, leikkauttaa hiuksensa lyhyiksi, usein polkkatukkamalliin. Jakku, huivi ja vetoisa käsilaukku ovat hyviä tuntomerkkejä. Usein kulttuuritätejä näkee pareittain, jolloin kuulet heidän keskustelevan taidekohteesta asiantuntevasti.

Kulttuuritätien panos kulttuurin taloudelle on korvaamaton: he ostavat kirjoja, lippuja, käsiohjelmia, väliaikatarjoiluja, näyttelyjulkaisuja ja levyjä. He lukevat arvosteluja, kommentoivat niitä ja välittävät tietoa ja suosituksia tuttavilleen. Kulttuurimatkoillaan he käyttävät liikenne-, ravintola- ja majoituspalveluja. Lisäksi he vievät sukulaislapsia taidetapahtumiin ja kasvattavat näin uutta kulttuuritätien ja -setien sukupolvea.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s